Zelf trapbekleding reinigen en vieze vlekken verwijderen

Zelf trapbekleding reinigen en vieze vlekken verwijderen

Zelf trapbekleding reinigen

De trapbekleding is iets wat vaak lang meegaat in een huishouden, maar dat is lang niet overal het geval. In vele gevallen wordt de trapbekleding vaal en vooral vuil. Tijd dus voor een reinigingsbeurt, maar wat kun je doen?

Het ligt natuurlijk ook aan het gebruik van de beklede trap en het type stof, maar na enige tijd zul je merken dat stofzuigen niet meer het gewenste effect heeft.

Zelf de trapbekleding reinigen of een specialistisch bedrijf inschakelen?

Als de trap echt vuil en vaal is, dan is het zeer lastig om dit zelf alleen te doen. Er zijn reinigingsmiddelen in de markt die de problemen deels oplossen, maar er is ook een gedeelte van het vuil ingetrokken in de bekleding. Dus hoe kom je daar weer vanaf?

Vele mensen hebben dus het probleem dat de trapbekleding na ‘eigen reiniging’ en het drogen er nog steeds niet geheel schoon uit ziet, wat logisch is omdat niet al het vuil is verwijderd.

Hoe kun je zelf de trapbekleding reinigen?

Begin door bijvoorbeeld een tapijtreiniger te huren en daar een kleine zuigmond bij te vragen voor meubelreiniging. Gebruik vervolgens een kwalitatief goed reinigingsmiddel voor tapijt. Gebruik dan in het ideale scenario een middel dat geen zeep bevat.

Los vervolgens al het vuil en vlekken op. Neem daarna een zuiger in de hand om al het vuil weg te halen. Spoel een aantal keren en breng tapijt coating aan. Het is dus zeker mogelijk om dit te doen, maar écht niet gemakkelijk.

De tweede methode om zelf de trapbekleding te reinigen?

De 2e methode is door tapijtreinigingspoeder met een groot vuil oplossend vermogen te gebruiken. Het poeder kan alleen als reinigingsmiddel gebruikt worden voor de lichte vervuiling en lichte vlekken. Bij sterk vervuilde trappen zal het poeder niet het gewenste effect hebben.

Indien je start met het poeder, moet het in geborsteld worden en vervolgens moet de trapbekleding grondig terwijl je met de borstel aan de slag gaat ook stofzuigen.

Andere (ongewenste) oplossingen

Het is ook mogelijk om de bekleding te laten verwijderen. Maar hier komen natuurlijk ook kosten bij kijken. Denk aan het verwijderen van de oude bekleding. En wat te denken van het aanbrengen van de nieuwe bekleding?

Het aanbrengen van nieuwe bekleding kost ook weer geld en is veel prijziger dan het eenmalig goed te laten reinigen. Je moet je daarnaast afvragen hoe goed de trapbekleding is gelijmd en dat zelf verwijderen is een hele klus. Je bent toch al gauw 1000 euro kwijt voor het verwijderen van de bekleding en het laten leggen van nieuwe bekleding.

Onderhoud tijdig uitvoeren zelf is de beste tip

Na de 1e grondige reiniging is het noodzaak om wekelijks goed te stofzuigen. Dit is een van de allerbelangrijkste onderhoudstaken bij het reinigen van de trap. Na goed stofzuigen kunt u James Water twee maal per jaar gebruiken voor het schoonmaken van de loopvlakken.

Onze Scherpe Tarieven Voor trapbekleding Reinigen

Wij garanderen een resultaat van 98% tot 100% dat uw trapbekleding weer schoon, vlekkenvrij en fris zijn na onze behandeling. Onze tarieven voor particulieren en zakelijke klanten zijn all-in tarieven.

Dit betekent voor u inclusief:

Materialen, arbeidsloon, voorrijkosten en BTW!

:
:

15% korting

op alle
banken en trappen

Laat uw bank of trap reinigen