Zelf vieze geur uit tapijt verwijderen

Zelf vieze geur uit tapijt verwijderen

Zelf de vieze geur uit vaste vloerbedekking reinigen is het laatste waar je op staat te wachten. Toch moet het eigenlijk wel elke week goed en grondig gedaan worden. Merk jij nou ook dat je vloerbedekking erg stinkt?

Vieze geuren kunnen behoorlijk onaangenaam zijn, vooral als er visite komt. De geur zorgt alleen maar voor stress en kunnen ook een behoorlijk onprettige gevoel geven. Als de visite dan merkt dat de geur uit het tapijt komt dan wil je al helemaal niemand meer uitnodigen. Daarom hebben wij mooie tips verzameld om de geur deels te verwijderen uit het tapijt.

De oorzaken van de geuren

Door een tekort aan frisse lucht ontstaan er al snel onaangename geuren. De huizen die er in Nederland zijn, zijn zó goed geïsoleerd dat de vieze geuren simpelweg blijven hangen.

Denk dan niet alleen maar aan de geur van huisdieren of sigarettenrook, maar ook schimmels of zelfs de uitwerpselen van huisstofmijt. Iedereen heeft er dus op een bepaald punt wel last van.

Huisstofmijt zorgt niet alleen voor vieze geuren, maar ook voor een behoorlijk ongezonde omgeving. Natuurlijk is de geur verwijdereraar een aanlokkelijke optie, maar dit lost niet het probleem voor je op.

De smerige geur zelf uit tapijt verwijderen met zuiveringszout

De meest eenvoudige middelen zijn in de meeste gevallen ook vaak het beste. Zuiveringszout is een perfecte oplossing om smerige geuren uit het tapijt te verwijderen. Zuiveringszout is sowieso minder schadelijk voor de gezondheid en beter voor het milieu m.b.t. de agressieve chemicaliën. Het product is daarnaast spotgoedkoop, gemakkelijk te gebruiken en dus ook veilig voor de omgeving. Gebruik dit stappenplan

  1. Neem het tapijt grondig af met een stofzuiger. Zo worden alle vuiltjes en stofdelen verwijderd. Zorg er daarna voor dat niemand meer loopt op het tapijt. Indien mogelijk deel het tapijt op in secties, zodat het schoonmaken gemakkelijker gaat.

  2. Gebruik voldoende zuiveringszout om alle vieze geuren uit het tapijt te verwijderen. Besprenkel dus het tapijt royaal, want het volledige tapijt moet ermee bedekt zijn. De normale kleur van je tapijt moet je even niet meer kunnen zien.

  3. Neem een droge borstel of spons en schrob het zuiveringszout goed in het tapijt. Het zout moet tot diep in het tapijt aangebracht worden. Het zuiveringszout moet écht elk deel van het tapijt bedekken.

  4. Controleer nogmaals het tapijt. Indien er een plek nog niet bedekt is met zuiveringszout dan moet je dat alsnog aanbrengen.

  5. Laat het zuiveringszout nu tot 24 uur lang inwerken. De vieze geur zal waarschijnlijk (deels) verdwijnen. Neem met een stofzuiger vervolgens alles nogmaals af tot alles schoon is.

Nog éxtra tips:

Je wilt voorkomen dat het zuiveringszout gaat klonteren, dus het is mogelijk om dit ook in een strooibus te gieten. Zo is het gemakkelijk om al het zout evenredig te verdelen. Vieze geuren verwijderen werkt ook het beste met vers zuiveringszout.

Heb je nou toch behoefte aan professionele hulp omdat het niet wil lukken of je geen zin hebt om het zelf te doen?

Onze Scherpe Tarieven Voor Tapijt Reinigen

Wij garanderen een resultaat van 98% tot 100% dat uw tapijt weer schoon, vlekkenvrij en fris zijn na onze behandeling. Onze tarieven voor particulieren en zakelijke klanten zijn all-in tarieven.

Dit betekent voor u inclusief:

Materialen, arbeidsloon, voorrijkosten en BTW!

:
:

15% korting

op alle
banken en trappen

Laat uw bank of trap reinigen