Zelf vloerbedekking trap reinigen

Zelf vloerbedekking trap reinigen

Af en toe moet je ook, om een écht schoon huis te hebben, de vloerbedekking van de trap zelf reinigen. Het is een flinke klus om de vloerbedekking van de trap te reinigen, maar soms moet je je er gewoon toe zetten. Met de volgende informatie kun je deze lastige klus als enigszins gemakkelijker aanpakken of je kunt ervoor kiezen om een professional in te huren.

Zelf de vloerbedekking trap reinigen

Je moet tenminste een aantal kleren per jaar de vloerbedekking van jouw trap grondig poetsen. Want deze vloerbedekking is een plek waar veel bacteriën zich snel verzamelen, vooral omdat de trap zo vaak in gebruik wordt genomen.

Je kunt alvast aan de slag gaan met shampoo en een reinigingsmachine. Let wel op dat wanneer je een bepaalde sproei extractiemachine huurt dat deze toch wel prijzig kunnen zijn. Daarnaast is het ook lastig om het kaf van de koren te scheiden m.b.t. de kwaliteit. De goedkope machines werken niet optimaal. Daardoor blijft het tapijt nat en gaat het stinken of zelfs in het ergste geval schimmelen. Zoek dit dus goed uit voordat de schade niet te herstellen is!

Het stappenplan

Je kunt aan de slag gaan met het volgende stappenplan om de vloerbedekking van jouw trap grondig schoon te maken:

  1. Neem het tapijt grondig af met de stofzuiger

  2. Koop een hoogwaardig reinigingsproduct en probeer het eerst uit op een onopvallende plek.

  3. Breng vervolgens het product aan in gelijke banen met een drukspuit.

  4. Laat het product inwerken en gebruik de borstel om het te verwerken in de traploper

  5. Maak het tapijt nat met warm water met de sproei extractiemachine of spuit

  6. Zuig vervolgens het water zo goed mogelijk weer uit het tapijt.

  7. Tot slot impregneer het tapijt met een speciaal impregneermiddel.

De mogelijke problemen bij het reinigen van de vloerbedekking

Let dus goed op dat het tapijt niet te nat is of nat blijft. Je zult namelijk anders het gehele tapijt opnieuw moeten schoonmaken en drogen en hopen dat er geen onherstelbare schade is aangericht.

Mocht je na het schoonmaken nog meer vlekken zien dan voorheen, dan kun je de conclusie trekken dat het tapijt te nat gereinigd is. In dat geval geeft de onderlaag af. Probeer dus de vloerbedekking van de trap opnieuw te reinigen en gebruik indien mogelijk een anti-browningmiddel.

Mocht het tapijt weer snel vuil worden, dan heb je het reinigingsmiddel niet goed uitgespoeld.

Het is een hele klus, dus schakel een expert in

Het is helaas een grote klus om dit goed aan te pakken met alle gevolgen van dien. Neem dus contact op met Van Meesters om te horen hoe wij de vloerbedekking reinigen. Je wilt namelijk nog graag lang genieten en wij kunnen binnen no time schoonmaken.

Onze Scherpe Tarieven Voor vloerbedekking trap Reinigen

Wij garanderen een resultaat van 98% tot 100% dat uw vloerbedekking trap weer schoon, vlekkenvrij en fris zijn na onze behandeling. Onze tarieven voor particulieren en zakelijke klanten zijn all-in tarieven.

Dit betekent voor u inclusief:

Materialen, arbeidsloon, voorrijkosten en BTW!

×
Gerealiseerde opdracht
:
:

15% korting

op alle
banken en trappen

Laat uw bank of trap reinigen