Zelf vloerkleed reinigen

Zelf vloerkleed reinigen

Zelf vloerkleed reinigen

Tapijt kan prachtig staan in een huishouden, maar helaas is het niet zo onderhoudsvriendelijk als vinyl of laminaat. Hoewel laminaat en vinyl onderhoudsvriendelijk zijn, hebben ze ook hun eigen gebruiksaanwijzing en beperkingen.

In dit artikel geven we tips om tapijt aan te pakken en het mooi te houden, toch moeten we ook eerlijk zijn. Ondanks regelmatig onderhoud kun je het niet voorkomen dat tapijt na enige tijd vaal gaat uitzien. Desondanks hebben we handige tips samengesteld om de meest hardnekkige problemen (deels) aan te pakken.

Zelf vlekken verwijderen van een vloerkleed

Heb je vlekken in jouw vloerkleed? Volg dan de volgende tips zo snel mogelijk op:

  1. Bevochtig het tapijt met veel lauw water direct na het ontstaan van de vlekken.

  2. Dep met enige voorzichtigheid de vlekken op met een droge en schone doek.

Werkt dit nog niet? Volg dan de volgende tips zo snel mogelijk op:

  1. Koop in de winkel speciale tapijtshampoo of tapijtreiniger

  2. Volg de instructies zo duidelijk mogelijk van de verpakking.

Zelf het gehele tapijt reinigen

Wil je graag het gehele tapijt grondig reinigen?

Volg dan de volgende tips goed op:

  1. Huur voor enkele uren een stoomapparaat (je kunt deze huren bij verschillende bouwmarkten als de Gamma of Praxis)

  2. Ga met de stofzuiger een lange tijd over het tapijt heen en stofzuig het in rechte banen grondig.

  3. Vul het stoom apparaat met een goede tapijt reiniger.

  4. Stoom het tapijt continue in rechte banen.

Neem de tijd ervoor

Het intrekken van schoonmaakmiddelen duurt enige tijd. Zorg ervoor dat dit proces de tijd krijgt en laat ten alle tijden niemand lopen op het tapijt, totdat het weer schoon en droog is.

Testen, testen en nog eens testen

Je moet er rekening mee houden, welk schoonmaakmiddel je ook gebuikt, dat je het eerst moet testen ten alle tijden. Breng het middel aan op een stukje vloerkleed onder de bank. Zo weet je bijvoorbeeld direct of het tapijt verkleurd bij gebruik van dat schoonmaakmiddel.

Welke middelen kan ik zelf gebruiken?

Verschillende middelen zijn voorhanden om vloerkleed te reinigen. Grote kans zelfs dat je deze middelen zelfs al in huis hebt.

Natuurazijn (wit)

Meng wit natuurazijn met veel lauw water, verhouding 1:10. Neem een schone spons of schoon doek en bevochtig deze met het mengsel. Dep het tapijt vervolgens schoon. Probeer eventueel voorzichtig te wrijven om het proces te versnellen.

Bakpoeder

Bestrooi de vlekken z.s.m. bakpoeder en giet er een beetje lauw water overheen. Laat het enige tijd, enkele uren zelfs, intrekken. Dep vervolgens het overige bakpoeder op. Is de vlek er nog steeds? Herhaal dit proces dan een aantal keren.

Zuiveringszout

Je kunt zuiveringszout gebruiken bij vlekken en vieze geuren. Het zout moet een hele nacht intrekken en zorg er dan ook voor dat niemand over het kleed loopt. Stofzuig de volgende ochtend het gehele tapijt grondig.

Vloerkleed reiniger

In de supermarkt en bouwmarkt vind je verschillende soorten vloerkleed reinigingsmiddelen. Het zijn prijzige middelen, maar werken sneller dan bakpoeder of zuiveringszout.

Onze Scherpe Tarieven Voor Vloerkleden Reinigen

Wij garanderen een resultaat van 98% tot 100% dat uw vloerkleden weer schoon, vlekkenvrij en fris zijn na onze behandeling. Onze tarieven voor particulieren en zakelijke klanten zijn all-in tarieven.

Dit betekent voor u inclusief:

Materialen, arbeidsloon, voorrijkosten en BTW!

:
:

15% korting

op alle
banken en trappen

Laat uw bank of trap reinigen